Robert Berghs travblogg

TISDAGEN DEN 14 APRIL 2015

Tågblogg

Sitter på tåget och är på väg till Frankrike. Ska inte köra lopp utan bara träna hästar och titta på 1 och 2-åringar. Både våra egna unghästar men även nya unghästar. När jag åker till hästarna i Frankrike vill jag gärna stanna några dagar för tycker det är lika viktigt att vara med i stallet och se sociala tillvaron på hästarna, träningsjobben är bara en del i träningen för hästarna ska må bra och fungera.
Vi har 27 st på våran stall borg + 15 st 2-åringar som tränas av Sölve Bäck och en fransk tränare. Så det är roligt och inspirerande att arbeta med stallet, det är bara resan emellan som är tung efter alla t.o.r resor dit genom åren. Så det ska verkligen bli skönt när vi flyttat ner till Göteborg med restiden.

Annars är det väl en hel del man reflekterat över som man borde bloggat om men man har haft skrivkramp..
Senare läggning av V75 har som vanligt engagerat många och som vanligt vill alla vara tydlig att förändringar är ett måste men så fort man blir inblandad själv så börjar det gnällas.
Vi är och ska vara en professionell sport och vi borde få mer plats i idrottens finrum men ibland blir det rent pinsamt att höra och läsa om våra egna aktiva uttala sig.

Om 1.5 timme senare V75 tävlingar så vart en aktiv bekymrad för vissa kuskar hade små barn hemma som man missade att träffa några timmar på lördagkvällen.
Vad måste skidåkare, hockeyspelare, fri idrottsmän m.m offra i dagar, månader varje år för lyckas mot för oss?? LÖJLIGT säger jag
Vi tränar mycket mindre än andra sporter och vi kan vara väldigt mycket med våra familjer än andra idrottsmän, så sluta klaga för vi kan tjäna bra pengar på sporten och vi kan bli mycket mer proffsigare, så vi har ingen rätt att sitta med snuttefiltar.

Måste stänga nu för är framme på Arlanda, så hörs snart igen.
/ Robert Bergh