Robert Berghs travblogg

SÖNDAGEN DEN 21 SEPTEMBER 2014

Stannar klockorna??

Sitter och myser hemma ikväll söndag efter en tuff vecka, och samtidigt små tittar på lita av varje på travtidningar och sajter och blir förvånad, upprörd, varm...när jag läser hur man kan tycka att man är pudelklok som finner olika saker att förknippa med varandra!!

Börja med Dust gubben!
Han slår ihop i en statistik, att alla föl som föds tillsammans kommer hamna hos 15 topptränare i Sverige för han beräknat träningsavgifter från det!!
Inte alls tagit med att hästar dör, bara kommer gå i hage, tränas hos amatör/ägare, köras/tränas sent i livet o.s.v o.s.v
Man kan få statistik dit man vill, men denna är inte bra... och avsluta med strejk är rena bingon....
Jag kommer med två bussar till strejken på Solvalla dagen för mina ägare tycker det finns money in SWEDEN att köra om och vi har inga stjärnor men dom fungerar på tävlingsbanan och då blir det money...

Sen är det någon Kis på Travnet som tror att alla hästägare köper häst i USA i höst för V86 är för dåligt tycker han...
Hör det ihop??
Jag kommer att köpa häst i USA och det kommer säkert många fler svenskar göra också, men det är jag säker på, att det gör man för att det finns en ny spänning i livet, en jackpott i horizonten m.m.
Har väldigtväldigt svårt att tro att när svenskarna sitter i Lexington så sitter dom och ger igen på Skarplöth/Lindberg och V86 med att köpa jänkare..

Ja det finns säkert mer om man rotar i travmedia med det här var trots allt en vilokväll så inget mer dålig energi nu utan nu umgås vi med dom som inte får klockorna att stanna.....

P.S Som ni förstått nu så har jag inte några flyttplaner och samarbete med Solvallas styrelse...
/ Robert Bergh

TISDAGEN DEN 16 SEPTEMBER 2014

Tävla mot pöbeln

Igår fick jag för en omstart på Solvalla för dålig anslutning bakom bilen!!
Jag tycker att jag var i tid där och sparade sista biten för att tima in från spår 2 men omstart blev det, det var ingen "flygande" start utan satt med huvud/hals - halvlängd som jag ser det.
Ringer upp måldomarna som också tycker att jag ska prata med huvudstarten som är Staffan Falk som är amatör och kör lopp själv och här ifrån är det mycket som stör mig och då ät böterna minsta problemet!!

1) Först glada undertoningen när jag ringer upp Staffan rent lycklig för omstarten och givitvis böteslappen på 10.000 kr MUMS
2) Sen att han tagit hjälp av Björn Goop från spår 9 vad han tyckte och tänka sig han tyckte jag släpa minsann...den här killen gillar Svanstedt..
3) Efter Falk snärtiga glada samtal så sitter jag och funderar på varför han var så lycklig?
Har han tagit hämd för något lopp tidigare och varför ska man tävla mot någon ,som kvällen efter, kan ge fem sex siffriga belopp och och bara njuta??
Skulle en domare i Allsvenskan eller Elitserien kunna spela en kväll och döma en annan kväll??
Skulle kännas osmakligt va??
Jag trivs väldigt dåligt i det och exempel på fredag så kör Staffan på Romme och är väldigt glad att jag inte kör i samma lopp kan jag säga.
Om jag kört snävt mot han eller han fått långt till mål hade det varit medvetet?
Vet inte men det skulle kunna vara så..och varför ska man som aktiv bara behöva le på fredag för någon annan gest får man sota för någon dyr kväll igen..

Tävlande = Bara en människa med känslor
Domare = Bara en människa med känslor

Jag vet av denna kväll att jag har väldigt svårt för Björn Goop och Staffa Falk och det hade jag inte behövt fått om inte domare tävlar med oss aktiva.

Men som vanligt finns det nästan alltid positiva saker av allt som händer och nu blir det det min första resa till Lexington och deras auktioner.
Så Staffan och Björn får köpa in några på Kriterie auktionen för nu lägger vi pengarna i Usa!!

Nejnej ska inte flytta dit....

Må bäst!
/ Robert Bergh