Robert Berghs travblogg

ONSDAGEN DEN 11 JUNI 2014

Ny snyting på mjölkkon

I vintras så kom Kadett C.D. med som sista häst i ett större lopp på Vincennes i Paris, och jag tog beslutet att köra honom och göra kuskändring på V75.
Journalister, måldomare, allmogen, pöbeln, alla gick igång, hur man kunde göra så, inte minst Johan Edlund som fick låna pennan i en kvällstidning, och tyckte 6000 kr var för lite för att göra så mot mjölkkon(V75)
Att mjölkkon inte klarade av fler sådana kuskändingar för framtidens spel på V75.

Och nu har det hänt igen!!!!
Björn Goop kommer förödmjuka mjölkkon och åka till Finland, och hela drevet kommer gå igång antagligen som galningar i veckan..ELLER??

Blod fram eller åtminstone skyhöga böter för så gör man inte mot mjölkkon#&#% ELLER??

Usch, tycker riktigt synd om Björn om Johan Edlund får tag i pennan igen...

Svensk Travsport måste gå ut och åter igen hänvisa till att ALLA MÅSTE HÅLLA SIG TILL REGLERNA så löser sig allt...

Har många till start inför helgens mjölkko så återkommer på fredag efter sista snabbjobben är avverkade.

Usch, det kommer bli riktigt synd om KUSKELITEN denna vecka...

ELLER?
/ Robert Bergh

TORSDAGEN DEN 5 JUNI 2014

Bra med regler

Ikväll har det varit tävlingar på Bergsåker, V86 därtill!
1 timme före första start så fungerade inte startbilen, så vips är det LINJESTART!!
Ingen reserv startbil, får veta under kvällen att det är för dyrt att hyra in eller äga typ en amazon med vingar som reservbil, så V75 räcker det med reservbil....

Vad jag förundras något otroligt mycket av denna sport är att arrangemangs nivån kan bli som pingis div 3, finns näten och saften....fast det ändå i en otrolig stor sport i vårat land, i media, alla sociala typ av instanser, överallt ser man sporten som en av de större i Sverige.
V75 dagar kan också gå till ytterligheter i missar som är rent pinsamma. Måldomare, alla typ av otjänliga banor, maskiner som som står någonstans eller högtalaranläggning som inte fungerar idag heller.. och man förväntar sig att kuskarna fixar biffen!! ett kort möte dagen efter med ST, går ut med typ: mänskliga faktorn eller naturen eller förgasarn har spelat ett spratt, vi får se över det...

Men de aktiva som kommer på tävlingsdagen med förhoppningar, har lagt ner oerhört med tid och engagemang, otroligt seriöst tävlingsprogram läggs upp, nästan alla har fräscha grejor för minimera otursgrejor och stora böter blir det om det är typ en "gammal förgasare"
Helt riktigt, men visst vore det då bra om man också städade utanför sin egen dörr?

Och som idag i avd 3 på V86, där hade jag Electriflying från spår 12, linjestart!!
Främre linjen sticker direkt så 9, 10 ,11 hinner aldrig med och är 20m efter i starten!!
Omstart kanske?? NÄÄÄ, men borde inte Robert få för fel spår i starten??
Jo, han borde kanske väntat och kört fram till måldomartornet innan han gick ner i banan och väntat på om 9, 10 ,11 kanske skulle hinna ikapp någon gång under kvällen..

FÖR VI MÅSTE HÅLLA OSS TILL REGLERNA, ABSOLUT!!

I V86) 5 så knäcker min häst Vic du Noyer käken när vi vänder upp och ropar till startpersonalen som är så bra utställda, så närmaste är 100m uppe i en stege!!
Huvudet i mellan frambenen och skentravar i 200m innan galopp, Per Linderoth spår 4 och Ulf Eriksson spår 7 var helt utan spår också, men det spelar ingen roll för huvudsaken att tävlingsdagen blir klar...

HÅLLER VI BARA PÅ REGLERNA SÅ ÄR DET INGA PROBLEM!!

Bergsåker startbil måste någon snart skriva en bok om, för allt som har hänt denna bil.
Det är hon värd, för hon är inte direkt ompysslad!!

Stulen, vingfel, otankad/bensinstopp(till lopp), fastnat i en aning lerig bana...haft några förslitna motordelar..
Den äger lite historia, det gör den sannerligen!

Men huvudsaken dom aktiva HÅLLER SIG TILL REGLERNA så tar vi resten imorgon...

Nej, nu är det dags för lite sömn så fortsatt trevlig kväll som fortfarande har den "ung"

Natti!
/ Robert Bergh

MÅNDAGEN DEN 2 JUNI 2014

Respekt

Ska ta upp något som jag ofta tänker på och det människor som gör skillnad och berör på ett positivt sätt på sin omgivning.
De flesta människor skyller sin riktning i livet på otur eller myndigheter beslut, som satt dom i sin position i livet och arbetslivet, dom hamnat i och lever.
Kanske för man blivit äldre.. men förut förstod jag inte varför människor fick glädje av att det gick dåligt för mig eller någon annan i travets värld som skapade fina framgångar, eller bara gnällde på förbundet hela tiden, och det var därför deras framgångar uteblev för någon annan hade skapat det misslyckandet för den personen.

Men jag har tänkt och förstått i många år nu,men när jag hör människor gnälla, mest på väldigt ovesentliga saker så förstår jag att det är att skapa energi för att orka med sitt eget liv, men det blir som sockertoppar tror jag d.v.s måste gnälla och häckla allt mer för att orka med sitt "otursliv"
Om inte annat så kan man gnälla på vädret hos någon för livet hade varit perfekt om solen varit framme.....

Därför blir jag väldigt glad av dom som vill tänka positiva saker eller om saker eller något som hänt i livet eller i sporten värld.

4 personer som berört mig denna vecka på ett avundsvärt sätt är.

*) ST Louis i New York Rangers, han vart tradat från Tampa i vintras, lagkapten och guru där ändå hamnar han i nytt lag.
Han tar det hur starkt sätt som hellst fast det börjar dåligt också, sen dör hans mamma när dom är framme i kvartsfinalspelet och står upp i intervjuer med gråten i halsen och tackar sina lagkompisar när dom gått vidare till semifinal och han spelar bättre än någonsin sen han kom till N.Y.R.
Att orka finna något bra och positivt att gå vidare på, är så grymt att få uppleva.

Vilken respekt för den människan

*) Min son William 14 år, som sitter med mig på restaurang i Stockholm och ser tre mäniskor gå runt och samla in givare till UNICEF och han frågar mig vad dom gör och jag berättar att man kan skänka pengar från sitt konto varje månad så räddar man barns liv i fattiga länder.
Berättar att jag skänker 300 kr /mån och typ 50 kr / mån räddar något barn och dessa barn har alla rättigheter att beklaga sig på sina lov. Så han sitter tyst en stund sen vill han gå ditt och skänka 50 kr / mån från sitt konto!!
Dom var inte van det men det fungerade innan det var klart.

Det berörde mig något oerhört och respekt för min son.

*) Sedan efter Ed You blivit diskad 1a i Sweden Cup, så säger Bröderna på kvällen att sådant händer men vad fantastiskt att ingen har sprungit snabbare än Ed You på Solvalla någonsin (vann på 9.4)
Sen galopperar Nahar på söndagen och skickar SHIT HAPPENINGS
Alltså hur mycket negativa saker kan man inte söka reda på efter en sådan helg??
Det berörde något oerhört och vilken respekt för dom.

Nej nu ska jag gå ut och njuta av solen och hoppas ni kan ta in positiva saker där ni är och gör.

P.S Jag vet att det gick fortare än 9.4 på Elitloppsöndagen så samla inte in något negativt på det nu..

Må Bäst
/ Robert Bergh