Robert Berghs travblogg

ONSDAGEN DEN 8 OKTOBER 2014

Rolig läsning

Kommit hem efter en riktig roadtrip på 14 dagar!
Började med Skellefteås lunchtävlingar 23 september sen Solvalla-Lexington-Paris och hemkommen igår!

Det var första gången jag var på Lexington auktioner och Red Miles tävlingar och det var en otrolig upplevelse.

Vilka kunskaper i uppfödning och organisation för häst och kund.
Gott om svenskar på plats också, som betalde för vad dom såg och upplevde.
Har inte hört någon försäljnings summor men ifjol steg försäljningen med 11% och mycket av det stod säkert Svenska hästägare och Svanstedt flytt dit för.
Alltså det finns ingen förväntan att det amerikanska förbundet ska betala tillbaka något till hästägarens hobby, tvärtom så ska man betala in anmälningsavgifterna själv, så hästägaren betalar storloppen själva också!!

Hästägaren betalar för upplevelse, topphästen och ser fram i mot storloppen, en riktigt spännande hobby men som troligen mest kommer att kosta pengar.

Hemma så är det glädjande nog uppgång på aveln och auktioner, läser man när man kommer hem.
Kanonkul!

Hoppas alla tränare och kuskar lyfter fram det i sina krönikor och alla mediala sammanhang som dom är med i.
Där har verkligen tränare/kuskar en viktig del, för sporten välmående, att man hjälper sin sport att lyfta och använder alla positiva signaler, som är bra för sin egen verksamhet i längden.

Det känns otroligt roligt och spännande med USA satsningen med 6st 1-åringar i Florida i vinter. Kenneth Oscarsson kommer sköta träningen på Sunshine Meadow och jag sola mig på milebanan emellanåt :)
Sen nya gården i Cabourg hos Ecuire des Charm, vilket ställe!!
Egen borg med 27 boxar och där kommer det bara vara tävlingshästar i vinter och förhoppningsvis även till våren.
Dominik Loqueneux kommer att hålla i det övergripande där och tillsammans med Annifrid, Charlotte Andersson och Ida Karlsson så är Elitstyrkan på plats.

Man blir även glad att se stallet hemma idag fast himlen var öppen...så att gå runt och titta in i boxarna gör en toppad värre!

Det är verkligen en spännande Berghcamp vi har nu.

Nej, nu ska jag titta på svenskt trav igen på V86, förresten kanske man får se om Staffan Falk jobbar fortfarande som domare fast han även är aktiv körsven.
Många gnäller på det för inte publiken kommer på banorna eller mest Solvalla kanske, men för mig som tränare är det rena lyxen att var 3:e vecka både kunna anmäla både till Bergsåker och Solvalla och givetvis övriga onsdagar tävla på Solvalla.
Tv sändningen är bra och 60.000 personer följer den och så är det för alla sporter, att de som får bra tv tappar alltid publik, till det blir stora evenemang då blir sporten ännu större istället.

Så vi hörs!

Förresten ni som tycker att hela er verksamheter hänger på om ST ska sparka några till och tjäna ex antal millar och era verksamheter kan blomstra som aldrig för och livet blir perfekt, kan väl också titta in på Expressen och Brittanys val 1 november.
/ Robert Bergh