Robert Berghs travblogg

LÖRDAGEN DEN 21 SEPTEMBER 2013

Åby Stora

Vart diskad i Åby Stora pris efter blivit diskad i 1:a heatet för galopp idag på Åby travbana!!

Varför?
Jo, även fast Nahar var diskad så får han max vara 10 sekunder efter segraren men lägger man ca 250 m så är det lika med 14-20 sekunder efter fältet.
och segraren kom i mål på 10.2... så det känns väl inte som en helt genomtänkt regel eller kanske något föråldrad regel....

Finns några saker man kan fundera på, när jag och de flesta andra kuskarna i loppet nu vet om den regeln, och ändå har dom kört loppet i flera år!!

* Om man vinner 1:a heatet och sedan galopperar man som Nahar gjorde, då vinner alltså den som vinner heat 2 DIREKT....

* Borde inte sportchefen upplysa tränarna och kuskarna att även fast det är tre heat så är andemeningen och reglerna, som om det vore 1 lopp?

* Räcker det inte att veterinär och måldomare godkänt hästarna före och efter loppet för att dom ska starta i nästa heat?

* Man kan tjäna på galopp i heat 1? Man sitter väl inte i guldsitts direkt, med en som galopperat, och måste vinna nästa??

Men vi får tänka som Jorma! Det kommer nya lopp..

Måste säga att det känns som man är en murbräcka, när det gäller att möta nya svåra regler!!

Kommer ihåg när måldomarna för drygt 1 år sen fick börja diska hästarna vart som hellst i loppen, om ekipaget haft avgörade fördel. Kan lova att ögonen var utanför måldomartornen 4-5 månader!! Dom sökte verkligen fel för att göra en unik diskning i Sverige!

Så sagt och gjort, så vart jag diskad 1:a, med Loads of Dosh på V75 för halvspår och trängning 1000 m kvar på Rommetravet.
100.000 kr bort för ägaren.
Måldomaren kunde också berätta för alla spelare på V75 att Loads of Dosh inte hade vunnit om han gått mer i 3:e spår...JOJO!
Igår var jag på Rommetravet, och då kan man väl säga, att den som vann lopp 12 där, tog en fördel 1100m kvar, som var en aning avgörande...
Men nu hade dom stängt fönstret och inneregeln var helt ute nu tydligen!

Nej, jag är inte sur eller skyller på reglementet, för även fast jag vetat om regeln idag, så hade jag inte krävt något vansinnigt av Nahar efter galoppen ändå.

Bröderna Sedin sa en bra sak efter Elitloppet när jag berättade att han var trött efter loppet.

- Låt han stå där i hagen resten av livet för han har ju ändå vunnit Elitloppet nu!!

Nu får ni fortsätta ha en trevlig kväll så hör vi!

/ Robert Bergh

LÖRDAGEN DEN 14 SEPTEMBER 2013

Mot V75

Sitter på X2000 på väg till Karlstad och V75 idag, SJ är väl inte helt säkert på tider, men har en fördel att tåget kan inte få punktering i allafall!!
Missade loppen på Solvalla i onsdags för en simpel punktering. hur kan man göra det?
Jo hade hyrbil för min egen är på service och lack.
Så började med pyspunka och tankade i Gävle Bro och pumpade däcket men luften gick ur ändå fortare ur däcket och då blev det problem ,för nästa bensinstation ligger i Tierp och det är en bit in från motorvägen också, så bestämde mig att göra något jag inte kan och det är att byta däck...
Men vad får man se i bagageluckan en pump och någon tub som skulle sprutas i däcket!!
Fyller i smeten och ska pumpa då orkar inte pumpen fylla däcket så ringer Avis och frågar vad göra ? Och dom svara att dom vet att pumparna är för dåliga så dör står man 4 mil ovanför Uppsala och bärgningsbil är enda utvägen!
Ringer personelen som är på Solvalla och ber domkomma med hästbilen så tar ur min packning och ställer mig vid vägkanten då stannar en liten Peugot så går fram och där sitter 2 st yngre grabbar än mig...med bar överkropp och mössor på och gitarr i baksätet!!
Dom frågar om jag vill ha skjuts?
Ja gärna men då vill jag köra för det är tidsnöd, och dom säger ja direkt för det blir coolt..men passagerardörren är trasig så ut med gitarren och in med mig och packning först, sen dom och gitarren.
Så när vi är igång med resan då börjar jag rodda med tid och förvarna Solvallaoch samtidigt börjar "chauffören" plinga på giterren bak och "passageraren" tar en becha till och berättar att dom åkte från Kalmar i måndags för att hälsa på en polare i Hudik och är på väg hem.
Det blir roliga frågor om jag rider? Vad heter hästen, är du känd för farsan spelar på trav?
Kanske din farsa kommer att ha svårt att tro på dig, när du säger att du lånat ut bilen till Robert Bergh till Solvalla för han stod själv i regnet på motorvägen, får han till svar..
Så medans jag kör på.. och känner att det kommer inte gå så blir jag erbjuden att höra en cd som dom spelat in och det visar sig att dom klarat första rundan på Idol och att jag kan googla på dom.
Men som sagt jag missade racet / Ed You så frågar om det är okej jag kör till hotell istället så man kan ta tag i hyrbilens strul.
Det är okej och vi snackar en stund på hotellet och bjuder dom på visit på Åby 21 september och det är nog mycke möjligt vi träffas igen då!

Tyckte det var kusligt kul, att två så olika världar var i samma bil och småskrattade även åt att man faktiskt själv varit sådär bekymerslös åt vardagen där resan kunde sluta hur som hellst och var som hellst :)

Men nu tillbaka i vardagen och fokus på V75 så tycker jag att Hankypanky Pagan är bästa chansen.
/ Robert Bergh