Robert Berghs travblogg

FREDAGEN DEN 31 MAJ 2013

Så fegt!

Det är konstigt att man kan brusa upp för något den här veckan, men när man får se att Geisha Sund fått startförbud i 3 VECKOR när jag ska anmäla henne till Östersund nästa vecka, för jag strök henne själv efter provstarten i fredags på Solvalla då hon plötsligt blev halt och första gången barfota.
Så jag åker bort till veterinären och ekipagekontrollanten och berättar att hon blivit bakhalt och stryker.

Sen får man se hur Souloy hönsade och bestämde över veterinären och måldomare på söndagen.
Commander Crowe behövde inte trava i defileringsvolten, behövde inte göra en defilering (bara tokköra förbi publiplats) behövde inte göra en provstart och sen fick vi andra 7 kuskar försöka lugna våra hästar för vi hade joggat i defileringsvolten, vi hade försökt göra en fin defilering inför 30.000 åskådare och gjort 2 st provstarter så våra hästar var verkligen "HOT". Men sen skulle vi nu försöka varva ner våra igen i 10 min för veterinären skulle övertyga måldomaren att 3 graders hältan på Commander Crowe gjorde ingenting, för det var ett hagtramp!!

Geisha hade fått en sten i foten och fick ett skyddsomslag i veckan så hon är ohalt och tränas för fullt igen.
Det är möjligt att Commander är ohalt nästa helg men om det var bara jag som såg och märkte hältan på Geisha Sund och strök henne själv, ska man då bli drabbad för 3 veckor startförbud ?? och det var väl 2 miljoner personer som såg Commanders framhälta men han fick inte ens 1 dag startförbud!!

VAD VILL DOM??

Nej, nu får man skynda ner till Bergsåker och bjuda på Elitloppstårta sen ska Nahar komma ner och visa upp sig med sina priser efter lopp 1.Ta hand om er!
/ Robert Bergh

TISDAGEN DEN 28 MAJ 2013

Svårt att ta in!

Måndagkväll och har tittat på loppet ett antal gånger nu...
TV4 sändingen har vi också funnit och tittat på och måste berömma den för den ger puls och glädje och hjälpte mig att kunna ta in segern något mer...

Det är verkligen inte lätt att ta in sådan sjukt stor händelse, det har ringt vänner, tränarkollegor som lipat efter segern och någonstans börjar man ta in samma känslor själv nu, men det blit nästan mystiskt att se på det, för vad har man gjort??

Det har ringt, fått sms i massor och vill svara på alla för deras uppskattning och glädje som kommer, hoppas jag inte missat något och är det så, så tackar jag nu!

Vilken otrolig resa det har varit en vecka för bröderna Sedin den här sista veckan.
Amazing är bara ordet som passar och knappt det!

VM GULD och ELITLOPPS SEGER på EN VECKA.

Jag har fått frågan redan flera gånger nu på ett dygn, vad ska du jaga nu? Och det är enkelt, vinna Elitloppet igen!!
Få äga det loppet igen är morot nog för mig.

Nahar är ju flockledare i en grupp på 4 st i en skogshage, för dom gillar inte hästar som är hårda och har tuff attityd så idag när Nahar var lite trött så gick han upp på en bergshälla och stod i solen, då ställde dom andra tre sig helt enkelt hela dagen också där och softade, för han ledde gänget före och inte var dom mindre impad idag....

Denna Elitloppseger var nog den största seger SVENSK TRAVSPORT också vunnit tror jag, känns som den inte kunnit kommit i bättre läge.

Ska avsluta nu med att tacka Johan Lindberg för wildcardet till Gävle och Charlotte som fick Nahar/bondgrabben att komma ner till Solvalla och äga!!

Måste öppna en champagne för er nu och säga SKÅL!

Ta hand om er.
Förresten

Måste säga ett banreffet till Elitloppsfinalen är *****
Så skön blandning på positioner hästar kuskar

/ Robert Bergh

ONSDAGEN DEN 15 MAJ 2013

Ajajaj

Fick en strykning i fotbollslaget idag och det var en blytung sådan!!
Målvakten Fredrik Sundfors har lämnat återbud så nu är goda råd dyra...

Men vem blir inte glad i samma sekund, när man får presentera Stefan Lill-Persson, 7an i Hammarby bandy. Vi spelar turneringen på Zinkensdamm och det var Persson borg i många år, hoppas bara hans puls är högre denna gång än när han var aktiv...men på hans formkurva, sen han slutade, så kommer nog pulsen vara på topp...

Ska också presentera en spelare till och det är mannen utan puls!!
Daniel Näsholm en durasel på mittfältet i GIF Sundsvall och även om det nu var några år sedan, så springer han säkert lika länge fortfarande!

Om vi nu ska gå in på trav så vart jag mycke nöjd med Skarplöt och ATG när dom pratar öppet om mångmiljonsystemen, spelmattor och allt det heter.
Nya regler för att komma åt dessa spel är givetvis väldigt bra, men är det inte så att dom kommer finna nya vägar att bomba på jackpottar??
Men viktigt att prata öppet om detta och försöka ta tag problemen.

Annars är jag väldigt skeptiskt till det nya förslaget med 2 st storbanor som saxar på onsdagar.
För det första kommer det isolera tävlingsmomentet där storstallarna blir själva på sina banor, ja jag har "storstall" i Norrland så då är jag gynnad kanske, men försöker tänka på travsporten och inte bara till mitt bästa.

Om jag får drömma mig iväg och bli typ sportchef på ATG så skulle jag sattsa på att göra de två riktigt stora speldagar på travet; fredag och lördag.
Fredagar skulle man spela samma spelform som i Frankrike, där man hittar rätt ordningsföljd 1-5 första placeringarna i ett 15 hästars fält i ett lopp på kvällen. Blir ofta väldigt höga odds och man kan lämna in system som på V75.
Man skulle göra den till en helmysig trevlig fredagkväll, typ Loket med artister och "jaga upp" en förväntan till det loppet med jättepotter i vinst.
Den skulle säljas lika lätt på ICA och ATG-ombud som V75 på lördagar.
Tror det är viktigt att travet kan erbjuda ett turspel igen, utan jänkarvagnar, barfota och Sydafrika. Alla ska kunna köpa sin turkupong på fredagkvällen.
Skarplöt har jobbat fram de bästa experter och mysgubbar på Viasat, så kör det på TV4 också.
Fredagar är också bra för då möter man heller inga klassporter, typ Innerbandy och div 1 Hockey passar bra...

Ops nu vaknade jag igen men det var en späänande dröm!

På lördag har Team Norrland träningsmatch på Selånger IP 18.00. Alla spelare var inte så ivrig på det, men när man erbjöd fri öl efter matchen så vips kommer alla...

Ta hand om er så hörs vi!


/ Robert Bergh

TORSDAGEN DEN 9 MAJ 2013

Fotbollstider

Det vankas Elitloppshelg och all spänning det innebär, men nu håller det på bli tradition att det ska vara en fotbollstunering på torsdagen före helgen.
Åtminnstone ska den gå för andra gången nu och första var verkligen uppskattad, även dom som blev skadade kunde prata positivt om tuneringen.

Jag har tagit ut ett lag som vi kommer kalla Norrland, man får inte använda aktiva från de två högsta serierna och max 11 st spelare får användas och det är 7 mannnalag.

Men aktiva rockstjärnor får man använda så därför är Robert och Mattias från Takida med i laget så då måste det väl bli drag....
El Kloto och Clint heter dom i fotbollsvärlden för så står det på tröjorna...

När dom blev klar, som kör full fart framåt, så kändes det att nu gäller det att hålla tätt bakåt, så därför kändes det viktigt att Fredrik Sundfors är med i år igen om än en annan matchvikt...men det viktiga är att kunskapen finns!!

Kommer återkomma med fler boys till laget närmaste veckorna.

Vattenanläggningen och banorna är på topp nu så glöm inte bort stallets starter närmaste tiden...April var grym bra för stallet, men tror det blir en växel till framöver...

Seeyou!

/ Robert Bergh