Robert Berghs travblogg

TISDAGEN DEN 16 APRIL 2013

Travprofilen

Lika bra vi ni får veta vem Travprofilen är som har åkt dit för rattfylla i februari i Sundsvall!

Nyheten kommer från tidningen Dagbladet i Sundsvall och givetvis så slickade Trav 365 in den för den är ju en riktig bad news.

Men nu har jag detektivat i detta för det ringer en del över vem det är och det är en äldre man på ca 70 år och han spelade mycke på trav på 80 - 90 talet, och satt på travrestaurangen under den tiden.
Det finns inte många som är yngre än 50 år som vet vem han är i Sundsvall eller rättare sagt i travkretsar, men det visar sig att journalisten som gjorde artikeln också är 60 år!!

Så kan man skapa en (o)känd Travprofil.

Ska väl också passa på att ge tips till 2010 Travprofiler i veckan.

Veckans bästa stallchanser:

17/4 Solvalla Twins Ducati

18/4 Örebro Uranus de Tyrole, Rocking Simone och Uruguay de Daline.

19/4 Bergsåker: Roaring Drunk , Thunderbird, No Time to Cry.

Bon Chanse!
/ Robert Bergh

SÖNDAGEN DEN 14 APRIL 2013

Bra Trav -Tv

Cruisa igenom kanalerna och prickade på slutet av Vinnare V64 och där sitter Per Skoglund, Anders Malmroth och Anders Lindqvist.
3 killar som verkligen älskar trav och verkligen vill förmedla denna sport i positiv anda.

Dom har förstått att dom möter ett stort berg med misströstande, nedlåtande och hatiska mäniskor, men ändå stoppar dom in allt positiva dom känner och ser i travsporten, dom vet att det dom förmedlar, även fast det är väldigt lite, som ett ord eller en mening så sår dom ett litet hopp att någon eller några börjar också se travet i positiv anda.
Förhoppningsvis börjar fler och fler tänka så d.v.s att jag kan också göra lite för travsporten också i positiva handligar.

KUNG!


Det är långt till Jul men önskar mig redan och dom som jobbar på ATG-liven slutar prata tips, mäniskors bakgrund som äger/tränar hästar, att sluta göra det personligt om vad man tycker om mäniskor som har med hästarna som startar.
Bara leverera info och intervjuer och låta spelaren klura på spelen själv och slippa slå av och på ljudet när dom så kallade "experterna" ska briljera, tänk lite trevlig musik eller vinnarcirkel intervjuer istället.
Jag kanske drömmer mig iväg för mycket nu...men önskar sig får man väl göra?

Nej, nu ska man öppna en billig men väldigt god vinare till maten.
Beaujolais Royal heter den och kostar 66 kr, Mycke prisvärd, men ni som dricker rökt whiskey och dyligt uppfattar nog denna som en vattenflaska :)

Trevlig kväll och ta hand om er!

Var förresten i Finland i helgen och man blir lika impad att dom kompenserar lägre prispengar med bra arrangemang och gästvänlighet, sen undrar man ju om Ingves hann med planet som gick 17.00 idag, men förhoppningvis så stänger discoklubbarna någon timme på dygnet....


/ Robert Bergh

ONSDAGEN DEN 10 APRIL 2013

Vanlig sulky leder

Det hänvisas hela tiden att spelarna ska se upp med hästarna som ska gå med jänkarvagn , men är det inte dax att ATG EXPERTERN får sätta sina topptips på pränt, typ dom har hissat 5-10 vinnare på en kväll och det förs statestik hur nyttig dom är för en spelare?? mycke troligt är spelaran själv bättre spelare för dom spelar Nurmos i vanlig suky på Solvalla och Svanstedt med vanlig sulky på Åby t.ex...

Om man tittar in på 10 topp listan på tränare i Sverige till dax datum, så vinns det dubbelt så mycke i vanlig sulky.

Segrar med

Vanlig sulky: 250 segrar Nurmos, Svanstedt, Kolgjini, Jensen, Bergh och Goop 50%

Spider/Ufo sulky: 130 segrar Melander, Reden, Walmann, Lennarstsson och Goop 50%.

Walmann tror jag vinner en heldel lopp i vanlig sulky också och Svanstedt och jag har en sulky som kommer från USA också men den har varken tyngden eller smal i karossen så den är mer som vanlig sulky.

Jag kommer nog att investera i någon typ av jänkarvagn men den är mer för kallbloden och mina franska hästar,för dom passar väldigt bra i smalare vagnar för att gå felfritt.

Intressant info kan ju också vara att jänkarvagnen är 20 kg tyngre så man måste ha tränat för använda den också......

Nu när det är Jackpott på lördag så ska alla betala och inte glömma alla jackpottvagnar, men ska bli intressant och se hur många Jänkarvinnare det är när röken har lagt sig....

Lycka Till men framför allt ta hand om er!
/ Robert Bergh