Robert Berghs travblogg

FREDAGEN DEN 22 MARS 2013

Kanon värvning

Johan Lindberg börjar en anställning på ST i augusti som i princip ska vara, som den han har gjort så lyckosam för Gävleborg.
Johan ringde upp mig för någon månad sen för att höra vad jag tyckte om han skulle ta den nya tjänsten.
Tror jag sa typ "BINGO" och den tjänsten är helt perfekt för dig, men minst lika mycket för Svensk Travsport, att kunna få en naturlig länk imellan aktiva och tjänstefolket och påbörja litet strå positiv anda även där.
En eloge till ST styrelse också, som jobbat fram denna speciella anställning, det är viktigt för den styrelsen och alla travbanors styrelser att dom är aktiva och tar fram mål och satsar på framtiden så det sänder klara signaler till tjänstefolket och dom också sänder klara signaler och tar beslut (även obekväma) för framtiden så de aktiva ser och tror på en positiv framtid.

Var igår på Dalarnas Tränarmöte och vart sedan bjuden på ishockeymatchen Leksand - Timrå.
Kan väl lugnt säga att man vart mer impad av ishallen än av lagen.
Dom har fått mycke kritik för det bygget men vilka blir inte avis av att lyckas med ett sådant bygge mitt i skogen!!

Dit borde många styrelser åka och titta på och få det bekräftat att: Allt går om man vill!


Annars har det känts lite segt sista veckorna nu, innan det blir vår/sommarväder, så vi kan slipa till formen på hästarna inför säsongen men vi andas djupt och väntar...

Trevlig helg på er!

Johan Lindberg och Anna fick en dotter i söndags så han kommer nog minnas denna vecka i all framtid!

Grattis till er skatt.
/ Robert Bergh

SÖNDAGEN DEN 17 MARS 2013

Är det fult/fel att lägga pengar på sporten?

Det väldigt förvånad eller man blir snarare uppgiven, när man försöker finna positiva saker inom svensk travsport och försöker förmedla det själv, men när man då går in på ATG, för att se stallets anmälda hästar i veckan och så får man samtidigt läsa:

Fiaskodebut för Foppas dyring

Ja, han galopperade från start och han är lite tuff så det kommer nog att hända igen men vilket synsätt och ska man behöva bli uthängd för man investerar i denna sport och det av A T G. Han ska starta 25/3 på Bollnäs nästa gång, kanske ATG åker upp med en buss med alla anställda eller BUSSAR behövs rättare sagt.. och "ormar" på den starten och gärna ett tv-team där Foppa måste förklara ev galopp igen!!

Sinnesjukt/amasing

Orkar inte ta något mer nu men se till att ta hand om er!
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 8 MARS 2013

Goafton

Det har varit en vecka som innehållet mycke och det brukar det vara, men nu har det varit en heldel utanför travet.
Efter helgen som var finfin med 2 st V75 segrar b.la. och senare på kvällen så hade vi en trevlig kväll med delar ur Ecuire Fantastic som också var första träffen för det stallet, sen var det full träning med hästarna några dagar, sen åkte familjen till Åre och njöt av solen och kruk.. fel skidorna!
Kom hem igår och solen på topp hemma också, så det fick bli längdskidor och då blir det defenitivt ingen kruka...men ack så skönt!

Idag har det varit en riktig unghäst dag i stallet, först har 2-åringarna varit igång med träning och de flesta har fått debutera med intervall i backen idag också, och det tyckte dom var coolt!

Ikväll så började tävlingsdagen med 3 års hingsten Amour des Roseaux kvalade på fint sätt (19.4) sen gjorde Speed Delicius 3 år sin debut och gjorde det mycke bra som 2a, sen kom 4 år "gamla" stoet No Time To Cry och små briljerade från ledningen när hon vann lätt, som avslutning var det dax för 3 års stoet
Geisha Sund att ta andra raka på lika många starter från ledningen.

Dessa dagar, hjälper till att glömma och sudda bort, alla dessa -25 dagar som varit i vinter och nu blir det bara bättre och bättre framöver för både folk och fä!

Så det passar väl väldigt bra att vi avslutar veckan med:

Salut petit cheval

Nej en till salut får det bli för Stig Wiklund som jobbat med mental coaching tillsammans med Johan Olsson sista åren och som han vann 5 milen!!
Grymt att se och det berörde verkligen när man fick höra hans väg till detta VM guld

Salut för Johan och Stig!
/ Robert Bergh