Robert Berghs travblogg

ONSDAGEN DEN 20 NOVEMBER 2013

Mycket pengar för mig.

Bestämde mig för att göra kuskändring ikväll på Solvalla för har haft lite flunsa några dagar, och när Paying Guest var tvungen att strykas i morse innan avresa, så vart det enkelt att bestämma sig för vila, när det bara vart Bandit Hornline till start, för det kommer fler travdagar närmaste tiden om man säger så...

Men den officiella orsaken till måldomaren på Solvalla var att jag hoppade på ett flyg, för att kvala hästar i Frankrike...
Så får vi se om det kan vara billigare, än köra lopp på Vincennes..

Det märks att pöbeln och journalister tjänar bra i alla fall, för när man läste kvällstidningar på väg hem från Frankrike i söndags, så tyckte alla att 6000 kr i böter för min kuskändring, det var det bara att snyta sig åt.

Jag ringde förra onsdagen till Solvallas måldomare och berättade om att göra en kuskändring till lördagens V75 för mina hästar Ed You (42 häst) och Kadett CD (20 häst)vid anmälan, hade ändå kommit med på Vincennes!!
Kollade på kuskmöjligheter med dom, och hade man fått en hint på att det skulle vara problem och kosta SEXTUSENKRONOR så hade jag nog stannat hemma ändå!
Kuskändringen gjordes på torsdagen men ändå sprack de flesta på V75 för kuskändringen kom för sent....

Nej, nu orkar jag inte skriva mer för det tar att kvala hästar i France....

Ni som tycker att 6000 kr är mycket, kan försöka vinna någon krona på Dream Tooma imorgon på Umeås lunchtävlingar och ni som läser det här för sent kan spela Verbalisse och Speed Delicius på Bergsåker på fredag.

Bon Chanse!

/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 1 NOVEMBER 2013

Dåligt skyltfönster

Så var det ännu en inställd tävlingsdag, för dålig bana, omstarter bakom startbilen igen,och massa speaker och funktionärs missar, behöver man säga Bergsåker??

Det är verkligen beklagligt hur banan fortsätter i samma takt, på sämre och sämre nivå att genomföra tävlingsdagar.
Det som är ännu mera märkligt, är att tränare ock kuskar vill och är väldigt duktiga, och styrelsen är också väldigt positiv och på tårna, men sen där i mellan, är det som ett vakuum!!


Jag skulle vilja säga ett ord för Bergsåkers organisation:

KONFLIKTRÄDD

Och det genomsyrar hela Bergsåker; "vi ska titta på det", "kan inget om det", "det är inte vårat bord", "det är dom som ska ta det" o.s.v o.s.v.

Jag strök mina hästar främst för banan men dimman var också ett problem, men givetvis så var det för DIMMAN det ställdes in senare på kvällen för det kan ju ingen göra något åt...

Det finns ingen bana på hela jorden, okej inte kört i Sydafrika..där man inte kan få t.ex speaker och tidtagningen på autostart att synka. Ofta 5-7 sekunder fel, som idag när man inte såg 100 meter bort till bilen för dimman och bilen på klockan var 5-7 sekunder före IGEN vad speakern gick ut med, så bilen var borta för bakspårshästarna och sedan givetvis blåsa omstart, EFTER man släppt starten, så alla som varit där i tid kunde lika gärna åka hem med sina hästar.

Det finns massa sådana saker att ta upp varje dag, men när det bara ska skissas och titta och lyssna år efter år, så tjänar jag och verksamheten på att hålla sig så långt ifrån det bara går, och tänka att det drabbar alla innan det är klart, så bryr dig inte om denna parodi och sköt ditt.


Men i långa loppet är det inte bra att Bergsåker och att Norrlandsfönstret inte kan vara en arena med proffsighet och klass.
Det sipprar ändå ut hur det sköts i alla korridorer och kontor, men så länge tränarna fortsätter vara proffsiga och har framgångar, så ligger "locket" kvar ett tag till....
Och varför jag skriver detta är ju ändå ett rop på HJÄLP för min verksamhet som verkligen är på g framåt och otroligt fina hästar är och kommer i träning så jag vill verkligen att banan vill lika.

Nej, nu får det bli några glas rött vin och ta nya tag mot helgens starter på Eskilstuna.

Jag kör bara söndag så tror Örjan kan vinna med Krypton Eye och Vic du Noyer.
Två vettiga chanser har jag själv på söndag med Bradley och Amazon Am.

Trevlig kväll!!

P.s Om jag skulle vara chef på Bergsåker en vecka så skulle det inte skissas så mycke på den tiden, kan jag säga.....
/ Robert Bergh