Robert Berghs travblogg

FREDAGEN DEN 17 FEBRUARI 2012

Få har varit närvarande!

Alltså tycker verkligen det kan vara svårt att förstå när en journalist börjar tycka til om något och sedan tar andra journalister vid utan att läsa på mer än den som började ta upp ett ämne, utan läser av detta och fortsätter i samma fotspår!!
Kan väl inte vara idén när man vill bli journalist??

Vad som förbluffar mig nu, är snacket om hur dåliga de svenska framgångar varit i det franska vintermeetinget!
Hur vore det om man kollade upp lite saker före? Typ hur många svenska tränare satsade på vintermeetinget i år?? Jag kommer på typ 5 tränare och då ingår jag i dessa!
Min verksamhet därnere har ingen satsning på vintermeetinget, snarare tvärtom!! Vill hellre tävla på småbanorna därnere. Men med Kadett CD satsade vi för Coninetal och vintermeetinget, alltså en häst i ett lopp!!
Samma med Stefan Hultman, en häst och 2 lopp för honom, och dessa resultat blev väll klart bra med dessa lopp??
Tror att de svenska tränarna tycker det är så bra att köra om hemma nu, och de flesta vet hur mycket det kostar att gå ner med få hästar och en skötare för några lopp nu för tiden.
Sedan är det så få banor, som kör under det franska vintermeetinget, så för mina hästar därnere så startar man ibland på Vincennes för att förbereda, för ett bra lopp på en mindre bana 14 dagar senare.
T.ex så startar Ulixiro ikväll i Cagnes-Sur-Mer i ett 4-åringslopp med 22.000 euro i första och jag tror han har toppchans att vinna det. Men han har inte haft lopp någon annanstans än på Vincennes före, så man kan ju inte vänta 8 veckor för detta lopp, om man kan lite trav..
Sen en annan sak som dessa journalistiskaföljeslagare borde tänka på, är att det är väldigt få som klarar av stora banan på Vincennes, och de få som klarar den, drar givitvis en väldig fördel istället.
Och det går inte att lista ut före, vilka som fungerar. Man har skickat ner "björnar" som nitat i backen och skickat ner hästar för tävling på orten som fungerat alldeles utmärkt på Vincennes!

Nej, nu ska det sovas innan dubbelhelgen på Bergsåker börjar, men måste lämna ut tips för helgen först.

*****

**** Vesuve de Vandel, Hot Pot, Udos Oiler, Caramia Night, Omelette, Elling , Across the Bridge och Quismaster.

***
Manhattan D.K, Pop Life, Kronprinsen, Wallace Boko, Ulvsås Brasse, Vibrato du Boalay, Forrest Brodde, Västerbo Carreau, Winetoo, Check in Blågul, Palle Fager och Urlurberlu Thieben.

**
Mon Idol, Trikoloren, Highway To Hell, Vitalis, Turbofaks,Västerbo Cashflow, Dry Martini,Conrads Epilog,Zeuxius Hornline och Each Life.

31 st till start så inte lätt med rank..men Bon Chanse!

Förresten så vinner Hunter Brodde på söndag i Hyeres, för han har fått ett lopp under vintermeetinget på Vincennes.....
/ Robert Bergh