Robert Berghs travblogg

LÖRDAGEN DEN 29 DECEMBER 2012

Gott Nytt År

Ja, en vecka går fort och ett år går också verkligen fort, tyckte inte det var längesedan jag var heligt förbannad på att ha tappat championatet på Bergsåker under sista dagen, och det tappade jag bara på att vara ärlig och jag hade svårt att släppa den förlusten. För jag tyckte det var fusk från Ulf Ohlsson sida, många tyckte det var coolt men sånt impar aldrig på mig.
Så bestämde mig för att jag får väl vinna ännu mer lopp, så det räcker till det oförutsägbara också..
Så stallet vann 96 lopp på Bergsåker i år och vet inte var rekordet varit tidigare, men kan inte tänka det har varit någon på den nivån förut.
Har haft många dåliga egenägda i år så det är kuskarna som kört hästar från stallet som har varit blixtsnabba att vinna lopp och tagit chansen, när dom fått låna någon häst, och det är kul att se Norberg med sin höga medelålder..är så kusligt bra på snurra iväg dom när han tar hand om styrningar i stallet.

Nu ska jag försöka vara lika glad som jag var sur ifjol, när jag tagit Championatet igen, konstigt att det ska vara så svårt men har blivit mycket bättre på det.

Stig Wiklund har verkligen tryckt på detta under de år som vi jobbat tillsammans, med vikten att stanna upp och njuta av framgångarna. Tror det är hälsosamt för livet att ta in framgångskänslan!

En tävlingsdag har stallet kvar för året och det är imorgon på Solvalla då det är V75 finaler.
Alla ser riktigt bra ut i träningen och fått bra lägen i allafall som passar respektive häst, så det känns som dom ska kunna vara med i segerstriden.
Udo's har normalt bästa chansen, men skulle banan bli mjuk så att Omelette skulle kunna gå barfota r.o och med den formen, då lär prestationen bli ++.....

Och "Fire" vann igen så han är rena Bindefelt nu, för han skapar fest direkt till alla som vill glädjas över hans framgångar,och det blir en speciell fest för säsongen är slut nu så då brukar alla stora släppa lös lite x-tra när dom vunnit...

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA OCH ERA KÄRA.

P.S Tror Fires fest är på söndag, men det är fortfarande hemligt..

/ Robert Bergh

LÖRDAGEN DEN 22 DECEMBER 2012

Rolig present

Som sagt det har varit en av mina få födelsedagar idag..och idag fick jag en speciell och rolig present, som oftast är inte den dyraste presenten den bästa för den som får den, utan bästa för den som köper den...

Isabella(dottern) har gjort en samlings cd, men mina favoriter, och hon kunde dom bättre än mig själv...tror inte jag kommit på alla 16 låtarna hon spårat fram, som jag gillat genom åren, och som fortfarande är mina favoriter.
En av dessa väcker säkert vilken fest som hellst till liv, eller får varje travresa i fullform.
Det kan nog se ut som jag nynnar på någon ibland på banan,och det har jag nog gjort några gånger...

Berghs topplista:

* Händerna mot himlen.

* Hoyel room service.

* Kids in America

* What is love

* Sing halleluljah

* Africa

* Dansa i neon

* Pokerface

* 800 grader

* Party rock anthem

* The rytm of the night

* Mitt namn är Lena Philipsson

* Narcotic

* Staten och capitalet

* Learn

* Does your mother know

Man kanske har spår av damp när man tittar på listan men visst är det skönt när liver rockar!!

Skål för presenten!!
/ Robert Bergh

LÖRDAGEN DEN 22 DECEMBER 2012

God Jul

Lite småseg efter en vecka som innehållit väldigt mycket resor, hästarna har varit igång och gjort det bra, nya hästar i träning och en konstig eller unik diskning på V75..så det känns skönt att gå in i en God Jul nu!
Faktum så har vi fortkörning med hästarna på söndag eftersom Julafton är på måndag, men det är trevligt att träna häst i Jultider och efter första turen på söndag så är det tomtegröt och julskinka så det är en mysig dag.

Tobbe Eklöf har verkligen haft flyt med sina passhästar, men idag var det han själv som stod som segrare i Guldhjälmen på Bergsåker. Kul och Grattis.

Sonen William är 13 år och har gått första terminen i högstadiet, kom hem med sitt första betyg idag som han öppnade i bilen från skolan och meddelade att han det såg bra ut!! Gdk i alla ämnen med lite + i Gymnastik, matte och spanska så han var nöjd eftersom det det gäller ta det lugnt inför spurten om 2 år..
Han har också kommit på att han kan inte berätta när han har läxa för mamma, för då springer bara hon och tjatar om den hela tiden...
Allt känns väldig väl igen så tror inte så hårt på den spurten men hope!!

Oj nu har det blivit ny dag och det är då det vänder och blir ljusare igen, inte så konstigt man ville komma ut den dagen till världen!!

Nu ska ni en GOD JUL så hörs vi innan V75 finalerna 29/12.
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 14 DECEMBER 2012

Allt går om man vill!

Brukar inte vara så pigg att ställa upp på evenemang men igår så var jag med på något som verkligen gick utanför mina kunskaper.

Tv-kock!!

Jo, det är sant, och det kommer i samband med travsändningar de närmaste veckorna..

Jag är verkligen den typ som verkligen inte lagt min tid i köket därför kändes det direkt när jag fick frågan att detta provar jag för ingen har en aning hur bra eller dåligt det kan bli....
Tänk att det pirrade i magen för jag skulle göra en maträtt i ett kök.. okej visst var det x-tra krydda med en kamera med också, om man säger så..
Så när man står där med förklädet på sig och en kamera framför sig, det var då det optimala fiaskot skulle bordsättas och då dyker TV4 egen myskille Ernst upp som kan ALLT, och han kör in huvudet i köket och önskar GOD JUL!!GULP men på något sätt så känner jag att efter en stund att det kan gå vägen och innan kvällen är klar så är jag småimpad av mig själv faktiskt även fast det har hänt förrut....

Ne,j nu ska vi ranka hästarna till V75 Romme imorgon.

Bäst känsla har jag för Loads of Dosh och Mana Grabben sen kommer My Love Star och Udo's Oiler, tror det är säkrast att ta med Omelette också på tokformen och helstängt imorgon.
Staro Cold Carat har sin livs form men att få rygg på sådana starttröga hästar så blir man sist iväg i loppet och sedan blir det svårt.

Har man lyckas tillaga en Tiramisù och sen vinna något V75 lopp samma vecka då kommer jag vara riktigt stolt över mig själv och det svåraste redan är fixat...

Lycka till imorgon och glöm inte Nahar på Vincennes på söndag. Ja, han möter Putte Topline men har nu tagit av skorna....
/ Robert Bergh

TORSDAGEN DEN 6 DECEMBER 2012

Mycke bra regel.

Ser att ST har beslutat att om det tar längre tid än 5 minuter för materialfelet på tävlingsbanan, att fixa så har måldomaren rätt att stryka hästen från loppet.
För mig är det en fantastisk bra regel, för jag är helt säker på att till 90 procent är det slarv av tränaren som skapar dessa irritationsmoment, framför allt för hästen och faktum är att det är ekipaget som har problem som tjänar på det. Alla andra hästar är förbered för lopp och är på högsta varv medans "problemhästen" står lugnt i ett stall.

Detta har jag verkligen uppskattat i Frankrike, fixa på plats, kör som det är eller stryk.

Vi har en hel del lopp med stora pengar i potten nu också i Sverige nu och då ska ingen stå i stallet medans 11 st andra springer och varvar på banan.
Tror att materialfelen kommer försvinna nästan helt nu, för det är bara diciplinsak anser jag.

Ser också att ST beslutat, att hästarna ska värmas på travbanan inför loppet nu, vi skrittar några bara inför loppet och det gör säkert andra också, så det kommer nog se ganska lustigt ut när massa hästar går runt på banan eller ska dom joggas framför publikplats eller fram och tillbaka framför någon ATG- live kamera och samtidigt berätta hur det känns....

Vi hörs imorgon kväll!/ Robert Bergh