Robert Berghs travblogg

TORSDAGEN DEN 29 NOVEMBER 2012

Hektisk helg!

Det är verkligen fullt upp med 29 hästar till start på Bergsåkers dubbeltrav, så jag sitter och väntar på pannlampan av dottern Isabella som är ute och rider med den på sin häst, jag har den när jag springer så jag kan se om det står en björn på vägen...NORRLAND!

Så vi drar chanser och vad som hänt i veckan från stallet idag istället.

Det har verkligen varit högtryck på stallet och Puttes seger var en riktig rolig seger på Vincennes.
Som jag nämnt tidigare; passar/klarar hästen av stora banan på Vincennes så får man bra betalt, och det har inte att göra med hur stark man är i Sverige som avgör det, utan om man äger teknik för den banan. Putte startar på söndag igen, och det kan gå igen då fast det är korta häcken 2000m auto...

Läste kvällstidingen på väg hem att Nybrink och Jessica är så nöjda med att Adielsson, Goop och Kihlström är så bra att ta kritik i tv.
Men snälla nån, dom har ju samma arbetsgivare som ni!! och lärt dom lika bra att vara i tv, som ni själva, Nybrink och Jessica!
Dom tjänar inte lika bra, men med den lönen dom plockar ut, så duger den gott, för att tugga på mikrofonsladden och räkna till 100, när alla experter analyserar på bästa sätt...

Man kan bli paff än, konstigt nog...

Det har sin tjusning med V75 dagarna på vintern på Bergsåker också, moder har ställt iordning med det årliga julbordet till helgen men vi behöver inte skotta 150 kvm snö på altanen i år faktisk, men lite puder vit har vi för stämningen iallafall.


Nu tar vi chansvärderingarna:

BRA CHANS: Loads of Dash, Le Mat, Udos Oiler, Union Mystica och Still on Broadway

GOD CHANS: Tresor d Ínverne, Split the Bill, Digital Hard Drive, Västerbo Keymaster, Check in Blågul, Rafael Blågul.

VETTIG CHANS: Bubba Sting, Rite Key,My Love Star, Scargi, Ferdinand, Your Sincerly, Stepping Starligt, Highway to Hell, Staro Cold Carat, Omellete och Moe Tösen.

Rysare/form: Amiral Forrest, Conrads Epilog, Amiral d `Inverne, Tiltmenot, Devdas D.J, Trocoloren.

Svårt: Pop Life.

Nej, nu kom Isabella hem, så pannlampa på nu och det ska bli skönt att springa med björnar och Bergh...

GOD JUL!/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 23 NOVEMBER 2012

Vilken vecka!

Ja, skrev i förra veckan att jag hoppades att det skulla bli något positivt av allt som skulle hända på tävlingsbanorna under denna veckan.
Man vågade inte drömma om dessa framgångar som blivit, även fast det såg bra ut i många lopp under veckan.
10 segrar och närmare 1.2 miljoner på den här veckan och det måste vara något av rekord för stallet? Om man nu inte tar med när vi vunnit något grupp 1 lopp under någon vecka förrut.

Nahars prestation var något alldeles speciellt på Vincennes när han vann, undra hur många sådan prestationer till, man får se på Vincennes i vinter??
Tycker att det är nog svettigt om dom klarar av att leda ett lopp runt om på stora banan på vintermeetinget...
Han ska göra max två lopp till i december, sen blir det vintervila och ladda för storloppen hemma i sommar.

Riktigt coolt är det, att vi har vunnit de 3 största 3-åringsloppen loppen på på Solvalla under en vecka också, och Ulf.E har kört så harmoniskt så kusin Kilström måste bli förvånad?? eller så konstaterar han lite lugnt, att släkten är värst..

Givetvis så vill man tycka till om varje seger för stallet, men måste säga att Fire's seger ikväll på Bergsåker är riktigt kul, SALUT!
Ulvsås Elden menar jag....Oj vad god den klunken var!!
Men han har något speciellt som individ/personlighet som jag bara njuter av, sen har han inte förståt så mycke av de första loppen han gjort, och stannat till riktigt på något ställe i loppen, så man varit orolig, för vad det ska bli av det, men idag var det full focus från Fire. Härligt!

Imorgon kväll blir det full focus på hela personalen när vi ska ha gogart tävling, prisutdelaren vill gärna få sitt eget pris.. till middagen!
Må han vinna för kvällens bästa....

Jag har inte räknat fel, utan Simouns seger i Laval är inte med på ST!

Lite tunt med bra vinnare framöver, men tror Udo`s Oiler vinner imorgon och Uranus du Tyrole vinner på Vincennes tisdag kväll.

Vi kör V75 och dubbeltrav nästa helg och förhoppningsvis får vi med ca 30 hästar då, så då drar vi en blogg under veckan om chanserna.

Och vi har redan kört in 2 millar i november, så då blir det spa på någon veckodag istället, för det var fullt redan nu, för Julborden har redan dragit igång varje helg framöver och vi är bara i november...

Mycke trevligt också, är att i år så bjuder bröderna Sedin på vårat årliga Julbord. SKÅL för det.

Nu ska jag bara slappa till söndagkväll när jag åker till Franktike igen så ha det så bra och Trevlig helg!
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 16 NOVEMBER 2012

En lugn vecka

Det har varit en lugn, medveten vecka, för har sett hur närmaste veckan ser ut med Gävle igår och ikväll kör vi på Bergsåker. Sedan börjar en större safariresa med Solvalla imorgon, flyget upp till Luleå/Boden för att köra där söndag och sedan flyg till Stockholm på kvällen och fakiren, förlåt, morgonflyget till Paris..
Där startar Nahar på måndag sen skyndar vi långsamt.. till Laval och startar Simoun där på e.m.
På tisdag blir det träning av hästar och genomgång med Ficherström(veterinären) som flygit ner.
Onsdag startar vi på Mauqenchy men Intruder Kronos och Uretzio. Det är mindre än 2 timmar dit, så det är okej!
Hemresa torsdag, så det känns väl sådär när man vet man ska vara bortrest i 6 dagar i kappsäck så här före, men när man är på plats och tränar och tävlar så njuter man.
Vädret och banorna/tävlingarna är för mig det bästa i Frankrike.

Fick precis sms från SJ att resan börjar 08.03 hos dem imorgon..

Vi får se om något från nämnd vecka blir veckans höjdpunker nästa fredag, men denna vecka har det varit unghästarnas vecka som varit höjdarna.

Rafael Blågul seger i Kriterierevanchen på Solvalla i onsdags var riktigt skön. Rafael har nu gjort flera lopp i följd med topp prestationer, så han blir spännande att följa under 4-års säsongen och det var även riktigt roligt när Stall Blågul(Ulla och Lennart) vann lite större lopp igen. Men det som är speciellt med dom är att dom vill och kan äga alla typer av tävingshästar och glädjas så mycke ändå, på den nivå den hästen tävlar på, och med den hästens framgångar.
Har försökt en hel del under åren att påtala att vi borde nog göra si och så med den hästen, men jag har lärt mig att dom tar det i sin takt och försvarar hästen, och dom vill så väl med alla sina hästar. KUL!

2 st raka segrar har tvåårshingsten Västerbo Keymaster tagit nu och det gillas av ägaren...

Nämnde inte förra veckan att våran hund Ella fick åka ner till djursjukhuset i Strömsholm under fredagskvällen (Spänt läge då) och det såg inte så bra ut, för hon ylade och var halt och hade blivit sämre under 10 dagar utan finna något vid flertal besök på kliniken i Sundsvall.
Men dom scanröntgade hela henne i Strömsholm utan finna något, så hon har mycke troligt blivit påkörd och blivit dålig i muskler och nerver, så cortison behandling en tid framöver med snålkost, till en labrador..
Så visst blir man glad när hon står i hallen och viftar med svansen igen, även fast hon hade med sig en faktura på 26.000 kr hem...
Men vad gör det, när man fick i farsdagspresent, att hon var försäkrad så det slutade BARA på 6000 kr!
Bästa presenten hittills..

Nej, nu bär det iväg till Bergsåker och har en toppchans där med Loads of Doshe och det har jag även med Staro Cold Carat och Split the Bill i Boden på söndag. Det känns som det kan gå vägen med Nahar också.

Trevlig helg!


/ Robert Bergh

TISDAGEN DEN 13 NOVEMBER 2012

Bra Nybrink

Läser kvällstidningen där Nybrink har fått mycke hat från internet i olika forum där folk som gömmer sig bakom pseudonymer.
Tror, som jag skrivit förut, om alla hans påhopp och personangrepp i sina kröniker, så samlas det människor som vill vara med i all den ilska och hat som han lyfter fram.

Titta bara på Sverigedemokraterna. Alla är förfärade, om man tar upp deras opinionsiffror som bara ökar på olika opinionmätningar, för vem kan rösta på dom säger "alla"??
Jo, dom gömmer sig bakom pseudonymer på olika forum. Som vad dom tycker på internet, sen behöver dom bara köra in huvudet i en valhytt i 1 minut och lämna rösten, och kan sedan åka hem och vara rasist på internet igen och hata allt och alla, men tycka det är förfärligt att Sverigedemokraterna bara ökar, när dom sitter hemma hos grannen...

Tror säkert de flesta kuskarna på V75 har fått anonyma sms där människor uttryckt hur dålig dom är, hur dom ser ut och vilket lågt iq man har, (nu tog jag den finare uttrycket som ni förstår).
Men hur kan man känna att man får ge sig på en människa för man spelat på ett Atg-konto??

Jag tror stenhårt på ordspråket.

SOM MAN ÄR FÅR MAN TILLBAKA
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 9 NOVEMBER 2012

Veckans höjdare

Det händer mycke på en vecka och hade funderingar på blogga före Bergsåkers tävlingar ikväll men det fanns inte tid för det, eftermiddags siestan vart för lång...
Hade tipsat om Staro Cold Carat(han vann) men hade några till som jag hade bättre chans men dom vart bara moraliska vinnare!!

Största höjdaren denna vecka är att stallet körde in 2 miljoner på en månad, några fler ifjol och vi bestämde då att vi ska ha en fest eller åtminstone en mycke trevlig dag eller kväll.
Så nu blir det södra Berget om 14 dagar med spa och middag det känns x-tra trevligt när stallet gått bra.

En riktig höjdare är också att vi har arbetat fram ett konsortium för stallet som vi har gjort ett utkast och skickat ut.
Känns mycke bra upplägget och där kusin Törngren( ni vet papegoja uppraggaren) kommer hålla i allt där tillsammans men LRF/Mats Norberg.
Stig Wiklund var först ut med en andel när han fick posten i dag, kul med när det uppskattas direkt.
Andel 2 tar jag så nu är vi igång!!

Vi har också skapat Twitter för stallet så hela personalen kan lämna egen info från stallet, tror det blir en höjdare att följa.
Jag har gett mig själv Twitter förbud som vi alla tjänar på...eller jag kanske!
Det kommer också gå att följa twitter på hemsidan framöver.

Den avslutande höjdaren denna vecka är att titta upp mot stallet som är nymålat och klart i veckan, det ser verkligen tiptopp ut!

Och nu ett glas vin eller två...det kanske också hör till denna veckas höjdare...

Trevlig helg på er!
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 2 NOVEMBER 2012

Sammanfatta veckan!

Ja nu har det blivit en rutin men det jag påbörjade förra veckan, när jag nämde att man skulle göra en blogg varje fredag och sammanfatta veckan så nu har det blivit en kult...

Ska åka till Bergsåker nu och tävla ikväll, minst sagt motbjudande väder medihållande regn, har kört i regn dag som kväll denna vecka så börjar kännas sig frysen i kroppen.
Men har fina chanser ikväll.
Bästa är Bro Viking, Västerbo Keymaster och Scargi i nämd ordning.

Det har varit ännu en fin vecka för stallet och ändå är helgen kvar så det känns som vi kommit in i en bra långspurt slutet på året.

Har inte så jag kan komma in och läsa nyheterna på travronden men något som jag tänkt på är deras topplista som t.ex idag så är det alltid det negativa nyheterna som är itopp på den listan.
Ex har dom en när jag tog en trippel men den är inte med på 10 topp men att en häst flyttad från mig, fast nu är det bara ett kallblod som är såld så rubriken är ju vinklad för något annat men givitvis.
Men "alla" säger att det går inte läsa och köpa kvällstidningar eller många andra tidningar för det går inte att tro på dem och det stämmer aldrig vad dom skriver, men ändå ökar alltid dom försäljning men det är aldrig någon som läser dom tidningarna..

Titta nästa gång när det står toppkusk avstängd eller bötat, det krävs mycke bra news om den ska tappa första platsen.....

Men alla är rörande överens att det måste skrivas positiva saker och nyheter om travet, men vem ska läsa??
Vem vågar tro på det ska läsas och köpas??

Ta bara om Bengt Adielsson och Nybrink bara skulle skryta berömma och bara finna positiva saker om travet, BARA POSITIVT!!

Hur många veckor skulle dom det gå innan dom var rövslickare? köpta, kan ingenting om trav o.s.v

För nu när dom skriver så är det: Helt rätt på dom j-larna, klart dom dopar, dom fuskar med spelet, j-vla karteller, Nybrink behövs o.s.v

Det säljer,men INGEN orkar eller vill läsa det...

På söndag vinner Simoun med en kille som verkligen tycker om trav nu!

J.M Bazire FANTASTIC.

Bon Chanse!/ Robert Bergh