Robert Berghs travblogg

TISDAGEN DEN 30 OKTOBER 2012

Dax för nästa steg.

Jag tog kontakt med Micke Nybrink förra tisdagen när han igen lyckats se stallkörning och den gången var det 2 st ekipage från mitt stall.
Jag och Norberg, nej egenligen var det jag som han tyckte gjort fel som gick ner och Norberg körde fram utvändigt ledaren.
Men jag frågade Nybring, om jag nu ska hjälpa minandra häst i loppet då borde väl det normala att jag fortsatt prova tryckt på ledaren(fast jag hade heltomt)och haft Norberg med i rygg, för då hade väl vunnit med det dubbla och min häst galopperat tidigare??

Nybrink: Nja, jo, så kanske det blir men det ser konstigt ut för spelaren!

Men vad ingår i en stallkörning??

Om det t.ex är bättre att jag fortsätter med min i andra spår genom sista sväng och garanterar "punka" och tidigare galopp på min,och får med min andra häst i rygg , så blir det bättre för stallkörningsögat, än att jag går ner i rygg och försöker vinna ,med de små krafter som finns kvar i min häst och ger hästägaren och dom som spelat min får en lillchans på seger och placering??

Jag ser inte problemet med flera hästar från samma stall utan att det blir samma kuskar ändå som kör i loppen och den kemin är den som avgör hur loppen körs.

Och hur HUR ska vi kunna få fram nya tränare om alla tränare ska tränare ska få 20 st var i träning??
Vad ligger moroten och ekonomiska vinsterna i det??

Jag gillar inte openstretch något speciellt, men jag kan bara se en sak för att höja tempen i loppen är en "startarm" på 200-300m som kommer in på målrakan så loppen blir minst 2300m och dubbla openstretch.
Alla får chansen från start och till slut.

Vet att det är svårt med nymodigheter för travbanorna
När jag var ordförande för Bergsåkers tränarförening så uppvaktade vi både Bergsåkers styrelse med detta förslag med startarm(från Nordströms mark) och även Danneros styrelse med att göra loppen i högervarv, men fick känslan att båda styrelserna tyckte det var för "BIG" och läskigt beslut.
Påtalade även att dom skulle göra resor till Frankrike och Italien för att se hur bra och enkelt det kommer fungera.

Men som jag även sa då för 5 år sen, att det är bara Kyrkan och Svenska Travbanor som sett likadana ut genom alla tider...

Vilken tur att inte spelaren på 150.000kr spelet fann någon vinnare från vårat stall...

Det hade inte passat in nu om man säger så.....

MVH Pokerface!
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 26 OKTOBER 2012

Sammanfatta veckan!

Det känns riktigt skönt att få komma hem efter denna hektiska vecka på många sätt!

Tar ett glas vin framför en brasa nu, känns riktigt riktigt skönt både för en jobbig vecka men också för första kylan man fått smaka på ikväll på Bergsåker.

För det första måste jag säga att jag är så impad och nöjd med personalen!!
Förra helgen hade vi 25 st till start på dubbeltravet på Bergsåker och 19 st av dessa startade på lördagen, det fixade dom som om vi hade 5-6 till start!
Sen full fortkörning på måndagen och sen börjar veckan med tävlingar på måndagkväll på Bollnäs.
Tävlingar hela veckan och som avslutning två banor ikväll 10 st till start på Bergsåker (ink kvallopen) som måste skos om med vinterskor till Bergsåkers tävlingar!!
Då har Tobbe och Therese åkt till Romme.
Men ändå så är hela ligan på bra humör och bara går på.

Fantastic! Salut

Jimmy har som vanligt tagit det stora ansvaret och spikat skor och jobbat i det tysta!
Sen kliver han in imorgon och jobbar helgen för vi är en man kort i helgen!
Inte många som jobbar som 1:e man som tar den uppgiften...

Skål!

Det har som sagt varit mycke ståhej och vårat besök på pokerklubben eller en illegal spelklubb, jag tror inte på det senare men det får man väl klart för sig om några år i något domstolsbeslut!!

Jag har aldrig varit med på någon pokerturnering och man får väl lugnt konstatera att min karriär där fick ett snabbt slut...

Om jag blivit bra får vi aldrig veta ..men skulle tro att mitt tålamod är lite för dåligt för succeé..

Men i allafall så tror jag att det kan vara början på en ritual med vin, brasa och en blogg på fredagar och sammanfatta veckan, gärna lugnare...

Salut för min personal!

Au revoir!
/ Robert Bergh

TISDAGEN DEN 23 OKTOBER 2012

Hur kan kärlek göras om till sån ilska?

Som ni säkert har läst, eller snart har gjort, så hamnade jag i en polisrazzia i lördags kväll och visste direkt att det här får jag berätta och stå för, och det kommer kännas sådär i några dagar...

Men att i stället få berättat(köper inte tidningar på några dagar..) att Nybrink använt hela krönikan till att skriva om stallkörning på Bergsåker i fredags, där mina hästar ska ha varit inblandade!!
Det blir jag väldigt besviken på som människa, och tränare, och kusk.
För det första tycker jag att det är grymt, som nu för mig eller när någon annan hängs ut på detta sätt.
Sen säger han att han älskar travsporten, så därför får han fram denna ilska och vrede ur kroppen och kan såga och köra över människor hur som hellst, utan att ansvara för vad denna individ blir "dömd" för. För det räcker om några spelare hör av sig och håller med, så förlåter det allt hat, förlåt kärlek, till sporten han skrivit om.

Jag föstår inte HUR dessa människor har tänkt sig som bara vill ha en häst från varje stall i loppen?

Hur ska det gå till med start tillfällen för storstallen?

Ska alla 350 tränarna träna 20 st hästar var?

Hur blir det med personalen som måste sluta? Eller ska dom också åka till någon mindre tränare?

Vilka hästägare måste flytta sina hästar??

Det kommer mer och mer frågor om detta, när man försöker förstå hur dom tänkt det. Men jag tror ändå att om detta exempelvis skulle bli av, så är jag helt övertygad om att det ändå skulle fortsätta att gnällas och beklagas på kuskarna i loppen.

Det spelas väl för 13 miljarder på svenskt trav/år? Och då jag har verkligen svårt att förstå, att om så många är så hatiska på trav, som han säger att han representerar. Spelar man då för 13 MILJARDER och hatar kuskar och tränare, men att kärleken till travet är så STORT...

Nybrink, börja älska livet och människorna omkring dig så kommer säkert vinsten du väntar på också.


Finns bara en lösning på detta tror jag!
Börja med en "startarm" på 200-300m som kommer in på upploppet och loppen blir 2300-2400m och dubbla openstretch på alla banor åtmoistone Bergsåker, Solvalla, Jägersro och Åby.

Thats it och Må Bäst!
/ Robert Bergh