Robert Berghs travblogg

TORSDAGEN DEN 22 DECEMBER 2011

GOD BANA

Det börjar vankas Jul men först ska vi köra V75 på Bergsåker på fredag 23/12.
Det funderas mycke på banan och jag har inte kunnat hjälpa till så mycket för jag har märkt att man kan diskutera väder, material och maskiner men i grund och botten handlar det om banpersonalens engagemang och kunskap!!

När vi hade möte efter inställda tävlingarna så kom banpersonalen med ett papper där dom fått info om aktuell travdag skulle det vara - 8 grader och i övriga landet så var det klass 3 varning på nyheterna för storm och + 2 grader....

På frågan om dom gjort ett annat arbete på banan om dom dom nu vetat om den väderleken så svarade dom att det var mycke tveksamt!!!

Det kan väl bara varit dom som satt på isoleringen som inte hade hört och sett att det vädret skulle komma???

Så här dagen före så har vi -12 och det ska bli några + imorgon så det är en öppen fråga om banunderlaget...

Denna dag är speciell, för det är denna dag som det vänder och allt blir ljusare. Så det fölls sig väldigt naturligt för mig att födas då...

Var på årliga Travakademi festen i lördags och som vanligt var den mycke trevlig.
Hamnade med Håkan Skoglund vid julbordet och en äldre man som heter Nordlöf, som på ålderns höst slutat röka och det tyckte Hydda var nonsens för han meddelade att ska man börja tycka synd om sig själv nu när man rökt i 30 år?? Nej, man ska dö med stövlarna på meddelade han...

Börje Andersson gjorde ett program i veckan där dom intervjuar mig som vi lagt ut på nyheterna.
Han säger där att han tror jag skulle vinna 300-350 lopp/år om jag skulle bli catchdriver. Det tycker jag låter mycke troligt men skulle nog gå för Björn Goops rekord direkt om jag skulle prova ett år..

Lekte med tanken om en catchdriver skulle ta min verksamhet 1 år och jag catcha 1 år. Hur det skulle se ut??
Ja, för det första slog det mig att jag skulle inte orka vara så oengagerad, men det är ett MÅSTE för att orka höra på tränarnas förklaringar före och efter loppen men sen tänkte jag på något ännu svårare, att kunna vara så mycke i media och ALDRIG säga och tycka någonting!!
Blytung uppgift..

Men åter tillbaka som tränare och ranka hästarnas form till V75.
Inte chans utan form alltså.

***** Omelette, Highway To Hell och Västerbo Carrue

**** Hot Pot, You Bet Hornline, Pop Life

*** Uruguay De Daline, Zeuxius Hornline, Elling

GOD JUL!

Undra om det skulle vara läge att börja mängdträna hästarna igen när catchdrivern åkt hem från stallet..../ Robert Bergh

SÖNDAGEN DEN 11 DECEMBER 2011

Stolt över nomineringarna!

Har haft ett flertal nomineringar till Årets Travgala under åren men aldrig haft i dessa två kategorier som i år.

Årets häst och årets tränare för mig är stort och otroligt spännande.

Senaste bloggen som bara var för 2 dagar sen, ruggig blogg form nu...så då handlade det om Bergsåkers travbanestatus d.v.s så dålig ofta och i fredags så blev det nådastöten när vi fick ställa in tävlingsdagen!!
2+ och duggregn blev för mycket för banan!!!
Dom hade saltat banan dagen före, fast ALLA i hela Svedala visste om vilket vädrer det skulle bli, men inte banpersonalen eller tror dom att man ska salta när det är +2 som kallast och regn och snöblandat???
I min värld så måste sådan personal bort, men tror tyvärr inte att det komma hända något, utan man kommer diskutera några timmar och flytta runt personalen eller typ gå in från andra hållet på traktorn, så löser sig det här...
Tycker det borde finnas en General Manager från ST som är huvudansvarig och fixade till banorna med information, bytte ut personal och hämtade bra personal från andra banor, satsade på unga med travanknytning som har känsla för hästen med sig, och utbildade dom.
Det finns otroligt mycke pengar att tjäna in på varje bana om kunskap och engagemang fanns på varje bana.
Detta är en viktig sak för ATG också för dom vill ha race året runt och då måste hästarna få tävla på fina banor, så att dom kan tävla långsiktigt.

Vet inte hur hög lön jag ska ha för att ta hand om Bergsåkers travbana men lägger man 2 millar på sand om år så kan man vara Robert Hood och ta hälften....

Gör något Bergsåker, ST och ATG så hästarna får tävla på fina banor.

GODKVÄLL!

/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 9 DECEMBER 2011

Årets sämsta bana är...

Det kommer blötsnö på tvären...hemma i Sundsvall idag och vi har travtävlingar ikväll!!

Vi har har haft väldigt få dagar det har varit "wow" känsla att tävla på Bergsåkers travbana och några fler dagar den har varit okej att tävla på, men vi har haft väldigt många dagar det har varit rent tufft för hästarna att tävla på Bergsåker!!
Skulle vilja säga att man har diskuterat denna bana ända längst upp i leden men har har hört så mycket att VI BORDE, VI SKA, VI SKA TITTA men i handling är det TOTALT STOP.

Det som är otroligt är att allt är likadant på Solvalla, man tänker när man är på Bergsåker att vi har sämsta banan men sen kommer man till Solvalla då tänker man, nej den här är sämre och sen tillbaka till Bergsåker och mycket riktigt så är den sämre...

Vad mer vi har lika på banorna, så är det att båda har jättetrevliga chefer, men båda totalt konflikt rädda!!

Går Stig H eller jag in och tycker till våran respektive hemmabana och bryr sig på travdagarna så får vi "favörer" till våra hästar.

Fri butget till banan som säkert skulle kunna skära ner 30 % bara på kunskap och engagemang.

Sen har dom för dålig personal, tror inte dom hade jobbat kvar länge i varken Stigs eller min traktor...

Kanske våran bana kan bli okej ikväll när dom måste jobba med att köra bort snön på publikplats....

Dominik gnällde på Vincennes bana i veckan!! Tänk om dom skulle se och tävla på våran bana! Kunde bara sluta i strejk!!
För mig är Vincennes fantastik att tävla på. I Sverige känns det bra med hästarna på Boden, Bollnäs, Halmstad och Jägersro.
Tänk om det vart personalbyte i 4 veckor. Undra hur dom travbanecheferna skulle agera då...

Trodde inte att jag kunde vara så negativ men det har ju varit något långvarit detta...och dom få gånger det har varit bra så har jag varit snabb och berätta det och det kommer jag jättegärna att fortsätta med!!

Vi hörs snart igen, lovar!!
/ Robert Bergh