Robert Berghs travblogg

TORSDAGEN DEN 23 OKTOBER 2008

Skydd

Hinner med ett inlägg före Timråmachen!

Det är mycke olyckor i travet nu, och då kommer snacket igång om skydd, och tänkte bara nämna att jag har verkligen provat att få igång några företag, som inte har anknytning till traver men sonderat terrängen/branchen och påtalat att dom ska göra en dress som liknar den i motorcykelsporten.
Alltså läga skyddet(skena) på utsidan dressen, på ryggen och göra en hjälm som är väldigt lik rugbyhjälmen.

Så lätt är det att lyckas i våran gammalmodiga sport.
Lite kapital och tid, så har du en kanongrej som läser detta.

Hejhej!
/ Robert Bergh

TORSDAGEN DEN 23 OKTOBER 2008

Vilodag

Har åkt på flunsa och feber i dagarna och det är jobbigt men gud vad en dag blir lång när man inte kan och vill göra någonting!!
När man nu fick en topp så är det en febertopp..nej nu märks det att Skoglund kommit hem, när man börjar hitta sådand tankesätt!!

Första helgen för Skoglund på köpmangatan gick relativt bra, det var väl bara på fredagkväll som dom fick stänga av trafiken från båda håll, när han behövde hela vägen sista 500m...
Nu har jag lovat han att inta ta med honom mer i bloggen, för han funderar på att söka arbete och då tar bloggen ner chanserna, men jag tror bestämt att det breddar hans yrkesmöjligheter..

Det har pratats om kris i Timrå de sista veckorna, men det började väl 2 dagar efter förra säsongen var slut? när alla skulle ut på nya ligor och lag!!
När alla nästan hade spikat truppen så höll Timrå fortfarande på söka sportchef..
Det är oftast svårt att köpa riktigt bra hästar, för det är oftast nej eller till grymma överpriser men det vetetusan om det inte är svårare att få shoppa en bra hockeyspelare!
Dom får ju bara tag i en `kanon` för dom har får hemlängtan!

OM nu resturangen öppnar så ska jag tipsa personalen att Håkan Bindefelt Skoglund finns på marknaden...

Nej lite vila nu och sen Redmachine 19.00 mot Kullettan! men det ligger i luften att dom torskar nu så..

Challes största problem i år är väl var dom ska hålla till på säsongsavslutningen?? En snittålder på 16år så det kan nog bara bli en bio..
Och hua för vinna SM GULDET i en annan stad, där har Challe riktigt mycket att fundera på!! då kan det vara KRIS vid 2300..

Från en ynklig!

/ Robert Bergh

TORSDAGEN DEN 16 OKTOBER 2008

Bara sex kvar..

Träffade Bob Lindgren i vinnarcirkeln igår på Umeå, och då berättade han att jag börjar närma mig 2000 segrar! oj nära och nära tänkte jag, men 100 till 200 segrar är väl inte så nära?? tänkte man.
Men idag ringde Bob upp och han har kollat det noga och då pratar vi noga..Du står på 1994!
Otroligt då kan det ju inte bara jä...s ändå??

Kunde inte se Bonde söker fru igår, men snacket går här uppe att Skoglund hade varit klar!!
Nu har han intagit en lya mitt i stan, på köpmangatan och det återstår väl att se, om inte det är för tufft för en bonde...

Sms vinnarna börjar sitta allt tättare, först ut denna vecka Oskar Palema 6ggr!!

Nu går inte hissen upp..tappat bort ämnet, det bli en siesta nu så kontoret får vila!!

Godnatt!
/ Robert Bergh

FREDAGEN DEN 10 OKTOBER 2008

Dessa snigelätare

Ännu en morgon när man fått sucka åt det det franska systemet!!
Varannan fredag så är det kval på Grosbois, det är säkert 200st som ska kvala då (kanske fler), men tror det är 10% som klarar det!! Och då får du prova hur många gånger du vill!
Men oj vad jobbigt dom har när en flykting ska komma och kvala, alltid är det fel på något och lättast är det att hacka ner på vaccinationerna!!
Mina hästar vaccineras 3 ggr/år i Sverige, men där har dom ett eget skyddsprogram och det är så finstilt, så på mitt sätt så vaccinerar jag för ofta för att få kvala!!! Idag så hade t.ex Power Charm vaccinerats fel på 2 dagar på deras vac.program och det 2006!!! efter det har han vac. 7 ggr till. Så veterinären är helnöjd, men han får ändå inte vara med för det som hände 2006...
Och det värsta är att dom egna tränare köper bara intyget men vaccinerar INTE!
Så det är säkert bara min som har fullt skydd av de som skulle kvalat idag!!
Men så är det med mediciner, preparat, vaccinationer o.s.v., så länge det inte märks så är det godkänt i detta land!!

Imorgon har jag lastat två blyga killar till V75 på Åby, och det är ingen tillfällighet att dom är där utan tänkte dom skulle använda MM filen imorgon!! Så ska det gå att vinnna V75 med dom så är det imorgon!

Må väl!

MM? mindremodiga...
/ Robert Bergh

ONSDAGEN DEN 8 OKTOBER 2008

Restaurangbranchen

Måste vara i restaurangvärldens märkligaste läge!!!
Hela eftermiddagen och kvällen har man städat, skurat, målat nere på restaurangen. Ni tror väl på det?? och samtidigt funderat på vem som ska driva och få chansen att ta hand om denna restaurang??
Tycker lokalen känns helmysig men samtidigt redo för rock`n roll..
Och i köket är det bara Electrolux som gäller, och för ni som vet lika lite som mig om sådant, så är det samma som Mercedes..
Men grejen är att jag inte har funnit den rätta att leasa ut den till!!

Som vanligt har man en plan!! Och den känns inte sämre än Jönssonsligans i alla fall...
Återkommer när potatisen är hetare!!

Vi som känner Ola.S väl, har ju gemensamt att vi aldrig sett färgen på hans plånbok!! Kallare kille finns inte..men han har gjort det till en Sport, att inte betala, och i den sportgrenen är han en killer!!
Kommer inte ihåg när vi lärde känna varandra, men ärligare och roligare kille i mina ögon finns det inte, topp 5 för mig!

Tänkte dra två tunga saker han myntat, av säkert 100 jag blivit inblandat i!!

1) Kolgjini bjöd oss på sin 40 års dag till Åre, och givitvis var det full drag i backarna, men mest i barerna, men skidorna tog oss ner för backarna och till stugorna.. vet inte hur!!
Men sista kvällen så var det födelsedagsmiddag, så bästa restaurangen givitvis i bästa a`la Kolgjini manér och alla på plats 30 minuter före för en drink.
Alla i kavaj och stiligt värre men en hästägare till Ludde kommer i norsk fleecetröja!! Ola är helt otroligt fåfäng, så denna tröja blir lite för mycket för honom, när vi samlas i baren!! så när tredje fördrinken ska in, så toktittar Ola på killen och frågar. Ska inte vi på samma fest???

2)Inge lek den festen och natten, men är man i fjällen så ska man till liften på morgonen och det är RIKTIGT tungt, men lägg då till att Samuelsson ska med till liften!!!
När vi väl kommit ner i liftkorgarna på väg upp så hör man i liften bakom!! Vad hette pudeln jag fick igår??
Ola och jag har slagit vad om vem som har sämsta hästen i stallet och jag kommer ihåg 0,001% av det, så det är bara lita på det han säger..

Hur det gick för hästarna?? Den "lus" jag fick tjänade 200 tusen och kvalade in till en V75 final!! Olas nya blev amatör häst..

Ola kom fram till mig inför finalerna och meddelade att han inte gillade resultatet på hästen, för det drog ner hans image... men jag meddelade att idag klarar han inte av spår 4!!
Då småler Ola och säger: DET GLÄDJER MIG...

Han kommer vara en toppkille för mig, oavsett hur mycket han håller på fylla år!!!

Vi hörs snart!/ Robert Bergh

MÅNDAGEN DEN 6 OKTOBER 2008

Legend på väg tillbaka

Känns kanon att börja blogga igen nu när det blivit så lätt att komma in på bloggen!

Förra helgen träffade jag Håkan Skoglund i Italien och fick veta av honom att han skulle flytta hem inom 14 dagar, det är dystra tider för travet där så det är inte så mycke att vänta på där längre.
Trevligt att ha honom tillbaka i byn igen, och han är ju alltid ett tillskott på alla typ av fester...

Tror han skulle vara stenklar i bonde söker fru..okej han har sålt gården men det räcker om han leasar en ko och får fatt på sin gamla hederliga Belarius(rysk jordbrukstraktor)så är det klart!!
Varför jag är så säker på det, är för denna historia som utspelade sig en vinterkväll när han bodde hemma på sin gård.
Håkan tar några "dragnaglar" i samband med travet och ska sedan mumma upp sig för the night..men har en dejt som ringer i samband med han håller på bli startklar för avresa och hon undrar om dom inte ska ha en hemmakväll, men det ogillas direkt, nu när han är helt på topp.
Men snön faller på bra samtidigt som taxin dröjer, och Hydda(ett av många smeknamn)börjar ångra sitt beslut om att åka ner till staden, så stark som han är, så ber han puman att komma och hälsa på ändå!!
Så hon hoppar in i en taxi, och är nu på väg! Men 15km från gården tar det stopp för all snö och hon vill vända hemåt, men Tobak vill absolut att hon ska komma, nu när han också mummat upp sig en andra gång..
Så vad gör man om man är bonde,jo startar traktorn och hämta sin kärlek..
Man är väl vara klar i den tävlingen då?? eller ska man hitta sin kärlek där? För när man kan visa så mycket kärlek och tålamod 30km i en traktor och snöstorm så måste väl han bli allas favorit..

Känner ni någon på kanalen så anmäl honom!!!

Tjao!


/ Robert Bergh

MÅNDAGEN DEN 6 OKTOBER 2008

Ola är snabb på en sak

Ola Samuelsson fyller 50 år idag! FEMTIO ÅR!!! Grattis men tyvärr kan man inte vara med på storfesten, för inbjudningskortet har hamnat på villovägar, för man vet ju att sms och mail inte är hans grej, ÄN...
Ola äger inte så mycket speed i kroppen, men han är ruggigt snabb på att fylla år, det märker man nu när man säger GRATTIS på FEMTIO års dagen!!!

Det har varit otroligt mycket resor sista månaderna och det är inte helt lätt att roa sig på plan och flygplatser efter ex antal resor!
Men försöker ta med mig pappersjobb och läroböcker på franska, men hur lätt är det att studera med några glas vin ikroppen...så boken brukar bara, bli reskompis!!
Men iallafall så har jag ALLTID tyckt att det är ett evigt jagande på mig på Bergsåker från måldomare, och bestämde mig för att ta fram material inför det på en flygresa, och samtidigt få veta hur nojig man är på den saken!!

Men känslan man haft, besannades och sanningen gjorde känslan ännu jobbigare!!

Otroligt FEEEMTIO ÅR..

Ska visa lite statistik här, och jämnföra med ett normal år för mig.

På ett år kör jag ca 800 lopp och det har jag gjort på Bergssåker från 1 jan 2005 - 15 aug 2008.

På den tiden har jag nästan betalt 150kr/start på Bergsåker och ca 100kr på andra loppen jag kör, och då är alla årgång och storlopp med i de andra loppen, så bara det är otroligt!!

För nästan var 30e lopp jag kör på Bergsåker så betyder det en avstängning!!!!!!!!!

Så på ett år skulle det se ut så här för mig,
800 lopp 120.000kr i böter, 75 dagars avstängning och köra in 10.000kr/start. Böterna är ganska lika men då har man lagt dom i storlopp eller årgångslopp.


Om man funderar på flytta?, nej men man ska nog börja fundera lite på det...ellet är det normalt att man betalar för att jobba???

Känner att en ny blogg är på gång snart igen, har fått bloggpacketet installerat nu..

150kr kostar det att åka ut till ETT lopp på Bergsåker...

KÖR HÅRT!

P.S på 10 år som tränare på Bergsåker så har jag betalat nästan 500.000kr i böter och varit avstängd nästan 200 dagar!!!


/ Robert Bergh